Inovace jako determinant konkurenceschopnosti regionů - Koudelková, Vlasta (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na využití inovací, jako možnosti zvyšování konkurenceschopnosti regionů. První část se zabývá problematikou zavádění inovací do veřejného sektoru. Pozornost je věnována především pojetí inovací v regionální politice, regionálním inovačním systémům a determinantům konkurenceschopnosti regionů. Ve druhé části jsou pomocí ukazatelů inovační výkonnosti porovnávány Pardubický kraj a kraj Vysočina.
Innovation as determinant of competitiveness of regions
Keywords: Regional Policy; innovation systems; Innovation; innovative performance; determinants of competitiveness; Regionální politika; inovační systémy; Inovace; inovační výkonnost; determinanty konkurenceschopnosti