Modely hodnocení úrovně projektového řízení a jejich uplatnění v praxi - Táborský, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem bakalářské práce je teoreticky popsat mezinárodní modely pro hodnocení úrovně projektového řízení a poté jejich metodiku uplatnit na konkrétní firmě. V teoretické části jsou nejdříve uvedeny základní pojmy projektového řízení. Následně jsou popsány obecné standardy pro projektové řízení, ze kterých vychází modely hodnocení úrovně projektového řízení. V práci jsou představeny 3 mezinárodní modely hodnocení úrovně projektového řízení, konkrétně Referenční model, Organizational project management maturity model, Portfolio, program and project maturity model. Po představení těchto modelů následuje ukázka jejich praktického využití. Je zde zhodnocena úroveň projektového řízení ve společnosti MAS Chrudimsko, z. s. Součástí praktické části je i přehled praktických zkušeností hodnotitelů z praxe.
Project management maturity models and their application in practice
Keywords: projektové řízení; projekt; program; portfolio; modely projektové znalosti organizací; organizační struktury; project management; maturity model; project; program; portfolio; organizational structure