Zhodnocení současného a budoucího stavu vývoje elektromobility v souvislostech - Kučerová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2025)
Předmětem této práce je kritické zhodnocení zavádění elektromobility a jeho důsledky. Práce se věnuje vývoji elektromobility s důrazem na vývoj budoucí, posuzuje její výhodnost či nevýhodnost na základě technických, ekonomických a ekologických kritérií v rámci celého životního cyklu s důrazem na dopady do veřejných financí a na spotřebitele.
Assessment of the current and future state of electromobility development in context
Keywords: elektromobilita; Evropská unie; životní cyklus; vývoj elektromobility; electromobility; European Union; life cycle; evolution of electromobility