Analýza extenzivního a intenzivního využití dlouhodobého hmotného majetku vybraného provozu podniku - Bachurová, Leona (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou využívání dlouhodobého hmotného majetku v průmyslovém podniku. V teoretické části autorka zpracuje témata související s analyzovaným tématem - rozvaha, charakteristika dlouhodobého hmotného majetku, ukazatelé využití aktiv, poznatky o podniku a výrobní činnosti. Praktická část práce je věnována analýze intenzivního, extenzivního a komplexního využívání aktiv v podniku T-CZ, a.s. V úvodu je podnik stručně charakterizován a následují stěžejní kapitoly, kde jsou provedeny analýzy využití strojních zařízení. Na závěr autorka shrne výsledky analýzy a navrhne vhodná doporučení nejen pro zlepšení využívání strojů, ale i celkového fungování podniku.
Analysis of extensive and intensive use of tangible fixed assets in an industrial company
Keywords: rozvaha; analýza; intenzivní využití strojů; extenzivní využití strojů; dlouhodobý hmotný majetek; balance sheet; analysis; intensive use of machinery; extensive use of machinery; tangible fixed assets