Bezbariérová přístupnost MHD v Kolíně - Hujíček, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je zanalyzovat nedostatky v bezbariérovosti MHD v Kolín ě a navrhnout a vyhodnotit řešení pro jejich částečné nebo úplné odstranění. V bakalářské práci budou nejprve vymezeny základní aspekty problematiky přepravy osob v MHD z hlediska bariér: tělesně handicapovaní, cizinci (jazyková bariéra), dopravně handicapovaní (s kočárky, doprovázející děti, apod.). Následně bude provedena analýza MHD v Kolíně z hlediska bezbariérovosti. Na základě analýzy bude vyhodnocen stav MHD v Kolín ě a budou navrhnuty změny k odstranění zjištěných nedostatků. Bakalářská práce se bude věnovat těmto okruhům: zastávky MHD, vozidlový park, informační zdroje MHD.
Barrierless accessibility of the urban public transport in Kolín
Keywords: bezbariérovost; městská hromadná doprava; MHD; Kolín; barrierless; urban public transpor