Aplikace extrakce nadkritickou tekutinou a mikroextrakce tuhou fází při izolaci steroidních sloučenin z biologické matrice - Kleinová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá možností použití extrakce nadkritickou tekutinou a mikroextrakce tuhou fází ve spojení s HPLC pro izolaci steroidních látek z živočišné tkáně a moči. Jsou hledány vhodné extrakční podmínky.
Application of supercritical fluid extraction and solid-phase microextraction for isolation of steroids from biological samples
Keywords: Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; superkritická fluidní extrakce; Hmotnostní spektrometrie; extrakce tuhou fází; Mikroextrakce tuhou fází; steroidy; kortison; kortisol; kortikosteron; biologické matrice