Vliv kvality životního prostředí na obytnou funkci města - Plchová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na zjištění vlivu životního prostředí na obytnou funkci v obcích patřících do zón rezidenční suburbanizace Pardubic. Teoretická část se zabývá hodnocením kvality životního prostředí na jednotlivých úrovních, indikátory životního prostředí a rezidenční suburbanizací a jejími důsledky. Část praktická shromažďuje data pro korelační analýzu mezi počtem obyvatel a indikátory kvality životního prostředí v obcích rezidenční suburbanizace.
Influence of the environmental quality on residential function of city
Keywords: rezidenční suburbanizace; indikátor kvality životního prostředí; funkce bydlení; korelace; residential suburbanization; indicator of environmental quality; housing function; correlation