Knihovna Google API - Mikyska, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá možnostmi využití aplikačního rozhraní u služeb společnosti Google. Cílem je seznámit čtenáře s licencemi a s komerčním využitím aplikačního rozhraní u nejpopulárnějších a nejrozšířenějších Google služeb. Použití aplikačního rozhraní je demonstrováno na praktických příkladech tak, aby byla problematika přiblížena především vývojářům internetových aplikací.
The Google API Library
Keywords: rozhraní; API; Google; knihovna; licence; aplikační rozhraní; synchronizace; analytika; web; aplikace; vývoj; interface; library; license; application interface; synchronization; analytics; application; development