Analýza migrace obyvatelstva na Trutnovsku - Trávníčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato práce se zabývá migrací v České republice, migrací v Královehradeckém kraji a migrací na Trutnovsku. V práci je popsána jak vnitřní, tak vnější migrace. V teoretické části jsou vysvětleny základní typy prostorového pohybu obyvatelstva, vývoj migrace v ČR, způsoby zjišťování migrace a azylová politika České republiky. Dále je zde popsána struktura vnitřní a vnější migrace v ČR. Na tuto část práce plynule navazuje analýza migrace v Královehradeckém kraji.Druhá část práce je pak zaměřena na analýzu obyvatel Trutnovska z důvodu vylidňování tohoto okresu.
Analyse of migration of population in Trutnov
Keywords: Vnitřní a vnější migrace; mezikrajská migrace; meziokresní migrace; vývoj migrace; azyl; analýza migrace; Internal and external migration; migration between region and sheading; delevelopment migration; asylum; analyse of migration