Proměny splatterpunku v rámci české literární fantastiky po roce 1989 - Sainerová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce vymezuje subžánr hororu splatterpunk na pozadí české literární fantastiky. Analyzuje a interpretuje díla českých a angloamerických autorů, označovaných tímto termínem. Fenomén splatterpunku pak dále podrobuje rozboru, přičemž se věnuje jeho vývoji v českém prostředí, především pak jeho odklonu od původních angloamerických vzorů.
Transformations of Splatterpunk in the Czech Fantastic Fiction after 1989
Keywords: splatterpunk; splatterpunk; extrémní horor; proměny žánru; populární literatura; extreme horror; transformations of the genre; popular literature