Účetnictví obce Zbýšov v Čechách - rozbor - Čížková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem bakalářské práce je analyzovat vybrané obce se zaměřením na rozdíly v účetnictví. Práce obsahuje vysvětlení funkcí účetnictví, zabývá se postavením obce jako specifické účetní jednotky a postavením ve veřejné správě. Dále analyzuje účetnictví konkrétní obce a její rozpočtové hospodaření. V závěru bakalářské práce jsou diskutovány zjištěné poznatky a návrhy možných zlepšení.
Accounting of Zbýšov v Čechách community - analysis
Keywords: Municipal Authorities; municipalities; accounting; final accounts; budgeted economy; budgets; Územní samospráva; obce; účetnictví; účetní závěrky; rozpočtové hospodaření; rozpočty