Analýza rezistence k antimikrobiálním přípravkům u enterokoků humánní, animální a potravinářské provenience - Večeřová, Renata (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce je analýza rezistence enterokoků humánní, animální a potravinářské provenience k antimikrobiálním přípravkům, stanovení výskytu vankomycin rezistentních enterokoků, definování fenotypu jejich glykopeptidové rezistence a vypracování doporučení pro antibiotickou politiku.
The analysis of resistance to antimicrobial agents at enterococci of human, animal and food origin
Keywords: antibiotika; bakteriální infekce; enterokoky; vankomycin-rezistentní enterokoky