Dětské domovy s důrazem na výchovné metody a koncept "voice" - Uchytilová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá dětskými domovy, respektive tím, jak je prováděna výchova dětí z dětských domovů a dále konceptem "voice", neboli "hlasem" dětí. Postupně jsou v této práci uváděny teorie týkající se antropologie dětství, obohacené o poznatky z mého terénního výzkumu, který jsem prováděla v jedné z institucí. Informace jsem získávala skrze pozorování a prostřednictvím rozhovorů s dětmi, vychovateli a sociálními pracovníky.
Children's Homes with the Emphasis on Educational Methods and Concept of "voice"
Keywords: děti; ústavní výchova; dětské domovy; totální instituce; children; institutional care; children´s home; total institution