Režim přenesení daňové povinnosti v ČR - Kubíková, Simona (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na režim přenesení daňové povinnosti v ČR. Její legislativní vývoj, důvody pro zavedení režimu, výhody a nevýhody a problematika tohoto režimu. Následně je provedena komparace s vybranými státy Evropské unie.
Reverse charge mechanism in Czech Republic
Keywords: režim přenesení daňové povinnosti; daň z přidané hodnoty; Evropská unie; Reverse charge mechanism; value add tax (VAT); European union