Úprava pro zlepšení řiditelnosti vozidla - Petržela, Pavel (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá chováním vozidla v zatáčce. Je zaměřena na úpravu a zlepšení jízdních vlastností experimentální krosové buginy. V první části práce jsou shrnuty teoretické poznatky o vlastnostech a chování vozidel při průjezdu zatáčkou. Praktická část zahrnuje zjištění vlastní testonaveného vozidla, jeho úpravou a následné vyhodnocení jízdní zkoušky.
Modification for improvement of vehicle steerability
Keywords: těžiště; radiální reakce; zatáčení; řiditelnost; vážení vozidla; úhel natočení kol; center of gravity; radical reaction; turning; steerability; vehicle weighing; steering angle