Vliv spánkové deprivace na radiologické asistenty a jejich výkonnost - Kubelka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2022)
V teoretické části práce se zabývám profesí radiologického asistenta a směnností v oboru včetně ústavní pohotovostní služby, která je nedílnou součástí práce ve zdravotnictví. Dále je zkoumán princip, kvalita a důležitost spánku. Ve výzkumné části se zkoumala míra spánkové deprivace u radiologických asistentů a její dopady.
The Impact of sleep deprivation on radiological assistants and their performance
Keywords: radiologický asistent; spánková deprivace; spánek; výkonnost; radiological assistant; sleep deprivation; sleep; performance