Základní finanční ukazatele a jejich uplatnění v praxi - Halbichová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou základních finančních ukazatelů a jejich uplatněním ve vybrané společnosti Alco Controls, spol. s r. o. První dvě kapitoly pojednávají o teoretickém základu finančních ukazatelů jako nástrojů finanční analýzy, klasifikaci finančních ukazatelů a metodách jejich zpracovávání. Následuje kapitola zaměřená na vybrané poměrové ukazatele a způsoby jejich výpočtu. Poté následuje praktická část práce věnovaná společnosti Alco Controls, spol. s r. o. a praktickému využití poměrových ukazatelů. Tato část práce je zaměřena na profil společnosti, na finanční řízení firmy a používání firemních ukazatelů. V poslední kapitole se provádí horizontální a vertikální analýza firmy společně s výpočtem poměrových ukazatelů. Závěrem je provedeno hodnocení poměrové analýzy.
Basic financial indicators and their application in practise
Keywords: finanční ukazatele; finanční analýza; účetní výkazy; poměrová analýza; poměrové ukazatele; finanční řízení; firemní ukazatele; horizontální analýza; vertikální analýza; financial indicators; financial analysis; accounting statements; ratio analysis; financial ratios; financial management; corporate indicators; horizontal analysis; vertical analysis