Bin packing problem - Steinmetz, Karel (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá matematickými problémy z oblasti dopravní logistiky, jejichž řešení vedou na NP-těžké úlohy. Konkrétně jsou studovány Problém naplnění zásobníků, Problém obchodního cestujícího a Problém rozvozní úlohy. Nalezení minima, respektive alespoň jeho kvalitní aproximace pomocí heuristických algoritmů umožňuje minimalizovat náklady při distribuci zboží z centrálních skladů ke koncovým zákazníkům.
Bin packing problem
Keywords: Problém naplnění zásobníků; Problém obchodního cestujícího; Problém rozvozní úlohy; Bin packing problem; Traveling salesman problem; Vehicle routing problem