Život seniorů po propuštění z následné péče - Štainerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce s názvem Život seniorů po propuštění z následné péče má za cíl zhodnotit zdravotní stav klientů 3 měsíce po propuštění z následné péče. Práce je teoreticko výzkumná. V teoretické části jsou popsány základní jevy a faktory gerontologie a geriatrie, jakožto vědy o stáří a stárnutí. Dále stručně popisuje komplexní geriatrické vyšetření a možnosti následné péče po ukončení hospitalizace ze zdravotního a sociálního hlediska. Ve výzkumné části jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření, které bylo uskutečněno pomocí hodnotících škál, jež jsou relevantní součástí funkčního geriatrického hodnocení.
The life of the elderly after discharge from follow-up care
Keywords: senioři; funkční geriatrické vyšetření; sociální a zdravotní péče o seniory; the elderly people; Comprehensive Geriatric Assessment; follow - up care