Možnosti využití umělé inteligence při zakládání a provozu podniku - Saglena, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou možností využití umělé inteligence při zakládání a provozu podniku. Teoretická část práce představuje základní charakteristiky umělé inteligence, její vývoj, hlavní typy a konkrétní oblasti jejího využití v podnikatelském prostředí. Dále jsou popsány přínosy a rizika spojená s implementací AI, včetně dopadů na rozhodovací procesy, náklady, produktivitu a vnímání ze strany veřejnosti. Praktická část je zaměřena na případovou studii společnosti TerraCura, působící v oblasti zemědělské chemie. Na základě rozhovorů a pozorování byly popsány konkrétní způsoby, jakými firma využívá AI. V závěru práce jsou formulována doporučení pro další využívání umělé inteligence v rámci malých podniků, s důrazem na efektivitu, profesionalitu a dlouhodobý rozvoj.
Possibilities for Using Artificial Intelligence in Establishing and Running a Business
Keywords: umělá inteligence; ChatGPT; generace; nástroje AI; vizuální identita; malé podniky; artificial intelligence; ChatGPT; generation; AI tools; visual identity; small businesses