Obraz s vysokým dynamickým rozsahem - Láněk, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá vysvětlením principu vzniku a zpracování obrazu s vysokým dynamickým rozsahem. Jsou zde popsány techniky jeho snímání, zobrazování a využití. Předkládá porovnání vybraných aplikací pro práci s obrazem s vysokým dynamickým rozsahem. Zároveň popisuje vybrané algoritmy potřebné pro jeho tvorbu. Cílem je vytvoření uceleného přehledu možností technologie HDRI.
Image with high dynamic range
Keywords: vysoký dynamický rozsah; HDR; nízký dynamický rozsah; LDR; fotografie; expozice; scéna; histogram; high dynamic range; low dynamic range; photography; exposure; scene