Studium relaxačního chování Ge11Ga11Te78 skla - Stříteský, Daniel (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem diplomové práce je studium relaxačního chování skla Ge11Ga11Te78 pomocí DSC a TMA. Byly vyhodnocovány parametry fenomenologického modelu, hlavně aktivační energie Dh* , která byla získána různými matematickými metodami a jejich přesnost byla mezi sebou porovnávána.
Study of relaxation behavior of Ge11Ga11Te78 glass
Keywords: sklo; strukturní relaxace; tnm model; dsc kalorimetr; glass; structural relaxation; tnm model; dsc calorimeter