Problematika užívání léků u seniorů - Czibulková, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Předkládaná diplomová práce ve své teoretické části popisuje geriatrického pacienta a involuční změny doprovázející stárnutí jedince. Dále se zaobírá problematikou farmakoterapie ve stáří a to z pohledu účinku léku na starý organismus, zmiňuje i hlavní zásady, které by měly být dodržovány při předepisování léčiv ve stáří. Práce okrajově poukazuje na problematiku závislosti na léčiva ve stáří. Výzkumná část se snaží poukázat na největší problémy, které se vyskytují u seniorů související s užíváním léků.
Problems with Medication Use in the Elderly
Keywords: Geriatrický pacient; stáří; involuční změny; Beersova kritéria; Geriatric patient; old age; involutional changes; Beers criteria