Poměr glutathiondisulfidu k celkovému glutathionu jako ukazatel oxidačního stresu u lidských spermií - Hájková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2012)
Glutathion je tripeptid vyskytující se prakticky ve všech lidských tkáních. Podílí se na transportu aminokyselin z extracelulárního prostředí dovnitř buňky, na detoxikaci xenobiotik, udržování thiolového stavu proteinů a patří mezi nejvýznamější antioxidanty.
A ratio of glutathione disulfide to total glutathione as a marker of oxidative stress in human spermatozoa
Keywords: glutathion; glutathiondisulfid; oxidační stres; seminální plasma; HPLC; glutathione; glutathiondisulfide; oxidative stress; seminal plasma; HPLC