Analýza činností útvaru nákup a prodej ve vybraném podniku - Doležalová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením činností nákupu a prodeje ve společnosti MAPES spol. s. r. o. V první, teoretické, části této práce jsou definovány základní pojmy, jako jsou nákup a prodej a s nimi související činnosti. V druhé, praktické, části je stručně popsán vybraný podnik a jsou zde analyzovány nákupní a prodejní činnosti v tomto podniku. Analýza je zaměřena především na posouzení vývoje nákladů na nákupní činnosti a nákladů na prodejní činnosti. Další oblastí je zaměření na vývoj pohledávek podniku. Posuzovaným obdobím jsou roky 2012 až 2016. V neposlední řadě práce obsahuje také doporučení a návrh na zlepšení v těchto oblastech.
Analysis of the activities purchasing and selling department in the chosen company
Keywords: nákup; prodej; analýza; hodnocení; MAPES spol. s. r. o.; purchase; sell; analysis; evaluation; MAPES spol. s. r. o.