Charakteristické vlastnosti kompozitních pryskyřic a dentálních materiálů používaných ve stomatologii - Doleželová, Soňa (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá dentálními materiály používanými ve stomatologii. V úvodu práce jsou popsány kompozitní pryskyřice jako nejdůležitější součást zubních materiálů moderní medicíny. Poté jsou v práci diskutovány fyzikální, chemické a biologické vlastnosti restorativních materiálů. Nakonec jsou popsány a rozděleny jednotlivé skupiny dentálních materiálů, které jsou aplikovány v dutině ústní.
Characteristic properties of composite resins and dental materials used in dentistry
Keywords: kompozitní pryskyřice; medicinální aplikace; dentální materiály; slitiny; composite resins; medical application; dental materials; alloys