Komplexní restaurování mapy panství – Velkostatek Liblice, ze sbírek Státního oblastního archivu v Praze - Sojková, Karina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je restaurátorskou dokumentací, která popisuje komplexní ošetření mapy panství Liblice. Obsahuje identifikaci a popis objektu, popis poškození, návrh na restaurátorský záměr. Hlavní částí práce je popis provedených restaurátorských prací, seznam použitých materiálů a chemikálií, doporučené klimatické podmínky. Přílohy obsahují provedené analýzy, grafickou a obrazovou dokumentaci.
Complex restoration of the Liblice dominion map
Keywords: restaurování a konzervace papíru; plátna; textilní lemy; mapy; restoration; conservation; paper; linen; textile; maps