Zaměstnanost a nezaměstnanost v náchodském regionu - Manychová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice zaměstnanosti, ekonomickému a sociálnímu profilu v náchodském regionu, popisu, zajištění a organizaci sociálních služeb. Je rozdělena do několika kapitol, které na sebe navazují. První část představuje Náchodsko a komplexně charakterizuje tento region. Druhá kapitola se svými subkapitolami pojednává o socioekonomickém profilu území. Další kapitola se věnuje úřadu práce, popisu jeho činnosti a uplatňování aktivní politiky zaměstnanosti. Do poslední kapitoly jsem zařadila Komunitní plán, kde se ukazuje, jak město Náchod zajišťuje a organizuje sociální služby.
Employment and unemployment in Nachod region
Keywords: Unemployment; politic of employment; Employment offices; commune plans; Social Services; Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; Úřady práce; komunitní plány; sociální služby