Vyhledávání spojení v síti MHD mezi geografickými pozicemi. - Koten, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Teoretická část práce se zaměřuje na základní pojmy z technologie řízení městské hromadné dopravy, teorie grafů a Geografických informačních systémů. Dále se zabývá specifikací mobilní platformy Windows Phone, pro kterou je implementována výsledná aplikace. Praktická část se věnuje popisu tvorby mapové komponenty, analýze dat jízdních řádů a použitého vyhledávacího algoritmu v jízdních řádech, včetně grafického ztvárnění použitých datových struktur.
Search for the connections between the geographic positions within a public transport network.
Keywords: teorie grafů; datové struktury; jízdní řády; ESRI Shapefile; Windows Phone; graph theory; data structures; transport timetables; ESRI Shapefile; Windows Phone