Návrh učebního textu Mnohočleny do předmětu matematika na základní škole - Stejskalová, Jana (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem závěrečné práce Doplňkového pedagogického studia Univerzity Pardubice s názvem „Návrh učebního textu Mnohočleny do předmětu matematika na základní škole“ je vytvoření učebního textu pro učivo matematiky osmého ročníku týkající se základních operací s mnohočleny. Kapitola učebního textu je jednou z okruhů v souladu s platným rámcovým vzdělávacím programem. Navrhovaný učební text je zaměřen na vysvětlení základních pojmů mnohočlen, základní operace s mnohočleny a použití algebraických vzorců. V práci jsou prezentovány aktivity zaměřené na spolupráci žáků ve skupině. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a vlastní didaktický rozbor navrženého didaktického textu.
Proposal of Didactic Text for Mathematics of the 2nd Grade of Primary School
Keywords: didaktika; matematika pro základní školy; učební text; mnohočleny; algebraické vzorce; skupinová práce; didactic text; mathematics for primary schools; learning materials; multinomials; algebraic formulas; cooperation in group