Karcinom pankreatu - Lyčková, Marta (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou karcinomů pankreatu, které se řadí mezi nejnebezpečnější karcinomy. Práce je zaměřena na charakteristiku a typy karcinomů, rizikové faktory, klinické projevy, patogenezi, diagnostiku, metody stanovení, léčbu a prevalenci jak v České republice, tak ve světě.
Pancreatic cancer
Keywords: karcinom; karcinoembryonální antigen; diagnostika; léčba; prevalence; carcinoma; carcinoembryonic antigen; diagnostics; therapy; prevalence