Daňový systém a provozování silniční dopravy - Kužel, Radovan (Univerzita Pardubice, 2009)
Disertační práce analyzuje daňový systém České republiky a jednotlivých států Evropské unie se zaměřením na druhy daní, které mají vztah k silniční dopravě. Ve vazbě na provedenou analýzu nachází takové matematické metody, za pomoci kterých lze zkoumat zjištěné parametry. Výsledky propočtů poté syntetizuje a vytváří model harmonizace daňového systému v ČR. Tento model pak aplikuje přímo pro stanovení daňového zatížení konkrétního subjektu provozujícího silniční dopravu.
Tax system and road transport operations
Keywords: Daně; silniční doprava; daňové systémy; harmonizace; taxation; Road transport; systems of taxation; harmonization