Vzdělávání zdravotnických záchranářů v Pardubicích - Březina, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá vzděláváním zdravotnických záchranářů v Pardubicích. Je rozdělena na část teoretickou a na část praktickou. Teoretická část práce se zabývá historickým vývojem zdravotnické záchranné služby v České republice a v Pardubicích. Shrnuje legislativu, která upravuje podmínky pro vzdělávání zdravotnických záchranářů na vysokých školách. Praktická část je zaměřena především na rozhovory se zakladateli oboru Zdravotnický záchranář a studentem prvního ročníku oboru. Praktická část bakalářské práce zahrnuje cíle práce, výzkumné otázky a vyhodnocení výsledků.
Education paramedics in Pardubice
Keywords: zdravotnický záchranář; vzdělávání; Pardubice; historie; paramedics; education; Pardubice; history