Uplatnění osob s mentálním postižením na trhu práce - Šimáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem uplatnění osob s mentálním postižením na trhu práce. Teoretická část obsahuje seznámení s druhy postižení, dále informace o vzdělávacím systému pro osoby s mentálním postižením v ČR. Další části pojednávají o významu práce, problematice nedostatku pracovních příležitostí a metodách řešení nezaměstnanosti osob s mentálním postižením. Praktická část za využití hloubkových rozhovorů kvalitativně zjišťuje, jaké mají osoby s mentálním postižením reálné možnosti uplatnění na trhu práce.
Opportunities for persons with mental disabilities in the labor market
Keywords: mentální postižení; trh práce; speciální vzdělávání; význam práce; mental disability; labor market; special education; importance of work