Zavedení molekulárně biologických metod pro identifikaci plísní rodu Fusarium z ječmene - Holíková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou identifikace plísní rodu Fusarium v ječmeni. Hlavní část je věnována extrakci plísňové DNA ze vzorků bez předešlé izolace čistých kultur fuzárií. Dále popisuje analýzu extrahované DNA multiplexní polymerázovou řetězovou reakcí. Druhově-specifická identifikace je zaměřena na F. tricinctum, F. graminearum, F. sporotrichioidech, F. langsethiae, F. culmorum, F. equiseti a F. poae.
Application of molecular biological methods for identification of Fusarium fungi from barley
Keywords: plísně; rod Fusarium; extrakce DNA; metoda PCR; Molds; genus Fusarium; DNA extraction; PCR method