Faktor strachu jako součást porodu a jeho zvládání z pohledu prvorodiček - Rejdová, Leontýna (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá faktorem strachu, který je součástí porodu a ovlivňuje jeho průběh. Skupinou, na kterou se zaměřuje, jsou prvorodičky. Práce se skládá z teoretické a výzkumné části. Teoretická část se zaměřuje na definici strachu, jeho vliv na rodičky a porod, na projevy strachu, práci se strachem, dále na psychosomatiku a předporodní přípravu. Ve výzkumné části jsou interpretována fakta, která byla získána prostřednictvím rozhovoru.
Fear as a Factor in Childbirth and Its Management from the Perspective of Primiparas
Keywords: strach; porod; prvorodička; předporodní příprava; fear; childbirth; primiparas; prenatal preparation