Ošetřovatelský proces u pacienta se schizofrenií - Chinalská, Barbora (Univerzita Pardubice, 2006)
V bakalářské práci je shrnuta historie oboru psychiatrie a problematika týkající se pacientů se schizofrenním onemocněním. Je zde uveden příklad plánu ošetřovatelské péče u pacienta trpícího schizofrenií, který by mohl být využit i v praxi a sloužit jako vodítko a pomoc při poskytování ošetřovatelské péče u takovýchto pacientů.
Treatment process for a schizofrenic patient
Keywords: psychiatrie; dějiny; duševní poruchy; Duševní nemoci; schizofrenie; příznaky; léčba; ošetřovatelský proces; Ošetřovatelská péče; ošetřovatelské standardy