Organizační opatření pro uzavírku silnice a návrhy objízdných tras - Vaněk, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se v analytické části zabývá právní úpravou organizace uzavírek, zásadami pro přechodné dopravní značení na pozemních komunikacích a problematikou navrhování objízdných tras. Na základě této analýzy je vytvořen modelový příklad uzavírky pozemní komunikace. V poslední kapitole jsou pak navrženy objízdné trasy, které jsou zde detailně popsány, včetně kritických míst. Důležitou součástí je i návrh přechodného dopravního značení na pozemních komunikacích, kterých se uzavírka dotkne.
Organizational measures for road closure and proposals of alternative routes
Keywords: uzavírky; objízdné trasy; pozemní komunikace; přechodná dopravní značení; silniční správní úřady; žádosti o povolení uzavírek; road closures; alternative routes; roads; transition traffic signs; road offices; applications for permissions for road closures