Vlastnosti keramiky Bi2O2Se s příměsemi - Buriánková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomova prace se zabyva vlivem nestechiometrie a dopovani na termoelektricke vlastnosti polykrystalickeho Bi2O2Se prvky 14. a 17. skupiny periodicke tabulky. Byly připraveny nasledujici řady vzorků: . Bi2O2Se1+-x (x = 0; 0,01; 0,02) . Bi2-xGexO2Se1,01 (x = 0,05; 0,075; 0,1) . Bi1,925M0,075O2Se1,01 (M = Ge, Sn, Pb) a Bi2O1,9Cl0,1Se1,01.
Properties of Bi2O2Se ceramics
Keywords: Bi2O2Se; termoelektrické vlastnosti; dopování; nestechiometrie; thermoelectric properties; doping; non-stoichiometry