Webová aplikace pro řízení výroby - Voves, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována vývoji firemních webových aplikací. Jsou zde popsány technologie, které se dají použít pro vývoj webových aplikací postavených na jazyku Java a porovnány technologie pro vývoj webových aplikací. Dále jsou představeny databáze, se kterými mohou firemní webové aplikace spolupracovat a srovnány jejich funkce a vlastnosti. Jsou vysvětleny principy model-view-controlleru a jeho reprezentace ve frameworku Oracle ADF, který je zde také představen. Praktická část je pak věnována aplikaci Řízení výroby, která je vytvořena s pomocí frameworku Oracle ADF Fusion Web a vývojového prostředí Oracle JDeveloper a využívá databázi Oracle Database Express Edition.
Web application for production control
Keywords: Oracle ADF; JDeveloper; Oracle Database; řízení výroby; webová aplikace; framework; Oracle ADF; JDeveloper; Oracle Database; production management; web application; framework