Protagonisté Hrabalových próz - Suková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zaměřuje na typologické a charakteristické rozlišení protagonistů próz Bohumila Hrabala. Samotnému rozlišení předchází kapitola, která je zaměřena na problém postavy jako předmětu literárně -teoretického zkoumání. Poté i část přibližující některé skutečnosti, které v souvislosti s tvorbou tohoto autora nelze opomenout. Dosažené poznatky z těchto počátečních kapitol pak poskytují jakési odrazové body pro ústřední analýzy jednotlivých vybraných protagonistů, kterým je věnována převážná část práce.
Protagonists of Hrabal's Proses
Keywords: Hrabal, Bohumil; poetika; protagonisté; vitalita; poetics; characters; vitality