Problematika korupce v zadávání veřejných zakázek - Borovcová, Miluše (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá vymezením korupce a problematiky korupčního chování v oblasti veřejných zakázek. Vystihuje různé definice korupce a vnímání tohoto jevu v České republice. Dále je zde věnována pozornost transparentnosti při zadávání a hodnocení veřejných zakázek, s poukázáním na způsoby řešení korupce.
The issue of corruption in public procurement
Keywords: Corruption; bribes; cortuption preception index; Public contracts; transparency; Public Private Partnership; Korupce; úplatky; index vnímání korupce; veřejné zakázky; transparentnost; partnerství veřejného a soukromého sektoru