Měření výkonnosti v dodavatelských systémech - Fedor, Matyáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována měření výkonnosti v dodavatelských systémech. Nejprve jsou definovány pojmy týkající se měření výkonnosti a popsány typy metrik, dále je definován pojem dodavatelský systém. Poté se práce zabývá měřením výkonnosti v dodavatelských systémech. Největší pozornost je věnována Supply Chain Operations Reference modelu, který je považován za nejvhodnější soubor metrik pro hodnocení výkonnosti v dodavatelských systémech. V praktické části práce jsou uvedeny a analyzovány výsledky 3 kvalitativních výzkumů zaměřených na měření logistické výkonnosti v dodavatelských systémech.
Supply chains performance measurement
Keywords: měření výkonnosti; dodavatelský systém; měření výkonnosti v dodavatelských systémech; SCOR model; performance measurement; supply chain; supply chains performance measurement; SCOR model