Vývoj trhu osobních automobilů v Ruské federaci - Chuprynin, Vasilii (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se zabývá tím, jak sankce ovlivnily ruský automobilový trh. Když zemi opustily známé západní značky jako Renault, Volkswagen a Toyota, došlo k velké krizi ve výrobě a prodeji aut. Čínské společnosti jako Chery, Haval a Geely zaujaly jejich místo a nyní prodávají více aut než kdykoli předtím. Ruská vláda se snaží podporovat ruské automobilky a hledat jiná řešení. Práce se zabývá změnami v tom, co spotřebitelé chtějí, a budoucností ruského automobilového průmyslu, když bude sám a globální dodavatelské řetězce se mění.
Development of the passenger car market in the Russian Federation
Keywords: ruský automobilový průmysl; dopad krize; sankce; Fresh Auto; změny; analýza trhu; Russian automotive industry; impact of the crisis; sanctions; Fresh Auto; changes; market analysis