IP-telefonie v Linuxu se zaměřením na vestavěné systémy - Pavlík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá IP-telefonii v OS Linux. Cílem práce je vytvořit aplikaci umožňující přenos hlasu v podobné kvalitě jako u běžného hovoru přes mobilní telefon. Výsledná aplikace je primárně určena pro vestavěný systém EXM32, kde musí bez problému fungovat.
IP-telephony in Linux with a view to embedded systems
Keywords: IP-telephony; VoIP; Linux; ALSA; sockets; UDP; IP-telefonie; VoIP; Linux; ALSA; sokety; UDP