Příprava a reakce isothiuroniových solí odvozených od 3-brom-3H-isobenzofuran-1-onu - Kammel, Richard (Univerzita Pardubice, 2010)
Reakcí substituovaných thiomočovin a 3-brom-2-benzofuran-1(3H)-onu byly připraveny S-(3-oxo-1,3-dihydro-2-benzofuran-1-yl) isothiouronium bromid a N,N´-dimethyl-S-(3-oxo-1,3-dihydro-2-benzofuran-1-yl) isothiouronium bromid. Oba produkty pak byly podrobeny transformační reakci za vzniku 1-hydroxy-3-oxo-1,3-dihydro-2H-isoindol-2-karbothioamidu a 1,3-dimethyl-1-(3-oxo-1,3-dihydro-2-benzofuran-1-yl)thiomočoviny.
Synthesis and reactions of isothiuronium salts derived from 3-brom-3H-isobenzofuran-1-one
Keywords: isothiouroniové soli; substituované thiomočoviny; transformační reakce; 3-brom-2-benzofuran-1(3H)-on; isothiouronium salts; transformation reactions; substituted thioureas