Nakládání s průmyslovými obaly v konceptu cirkulární ekonomiky - Hromadníková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zabývá způsoby, jak zmírnit nežádoucí environmentálních dopady plynoucí z použití průmyslových obalů. Řeší zejména příležitosti a bariéry zavedení konceptu cirkulární ekonomiky do obalového hospodářství podniků. Příležitosti práce hledá především v navrhování obalů z jiných materiálů, redukci množství používaných obalů, opětovném používání obalů a recyklaci obalových materiálů.
Dealing with industrial packaging in the circular economy concept
Keywords: průmyslové obaly; cirkulární ekonomika; reverzní logistika; udržitelnost; redesign; redukce; znovupoužití; recyklace; industrial packaging; circular economy; reverse logistics; sustainability; redesign; reduction; reusing; recyclation