Ovlivnění psychiky žen podstupujících radioterapii karcinomu prsu - Bergman, Robin (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ovlivnění psychiky žen podstupujících radioterapii karcinomu prsu. Teoretická část práce popisuje problematiku onemocnění, obecně přibližuje pojmy jako radioterapie, psychika a navazuje na její možný dopad při léčebné proceduře a jak by bylo možné ho zmírnit. Výzkumná část práce se zaměřuje na analýzu dostupné literatury z medicínských databází v souvislosti s tématem.
Impact on the psychological state of women undergoing radiotherapy for breast cancer
Keywords: radioterapie; rakovina prsu; psychika; mentální zdraví; radiation therapy; breast cancer; psychology; mental health