Prevalence kouření pracovníků nelékařských profesí v nemocnici okresního typu - Dajčová, Vladislava (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována problematice kouření nelékařských pracovníků dětského, gynekologicko-porodnického a očního oddělení v nemocnici okresního typu. Teoretická část je zaměřena na problém kouření z několika hledisek, která vysvětlují a objasňují důležitost zájmu o tuto nebezpečnou závislost. Její obsah je zaměřen na zjišťování kuřáckého návyku, informovanosti, vlivu pracovní zátěže a na další parametry vztahující se k této problematice. Praktickou část tvoří průzkumové šetření, které bylo provedeno formou dotazníků. Analýza a interpretace údajů poskytuje informace o výskytu kuřáctví u nelékařských pracovníků.
The smoking prevalention of non-medical staff in a district hospital
Keywords: kouření; nemocnice; závislost; zdravotníci; smoking; hospitals; addiction; healthcare; professionals