Vývoj vícevrstvé aplikace na Platformě Java EE - Baláš, Filip (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce si klade za cíl čtenáře seznámit s problematikou návrhu a vývoje vícevrstvých aplikací. Představuje platformu Java EE a ve zkratce popisuje její klíčové součásti. Důraz je kladen na škálovatelnost, objektově-relační mapování a konzistenci dat. Praktická část práce je tvořena aplikací, jejíž zdrojový kód dokumentuje praktické použití popisovaných technologií.
Development of multi-tier application on Java EE platform
Keywords: vícevrstvá architektura; Java EE; JSF; EJB; JPA; JBoss; multitier architecture